KR Tallit - mukavat tilat hevosille

Tilat KR-talleilla

Harhalan Pikkutallilla on 10 karsinapaikkaa, joista osa toimii pihattona. Tallilla on 35x65 m hyväpohjainen kenttä, suuret tarhat ja vesikuntoutusmahdollisuus. Talli soveltuu hyvin mm. varsoille ja kuntoutuville hevosille.

Maneesitallilla eli KR-tallilla (tunnettu myös vanhalla nimellään Merikarin talli) on 18 karsinapaikkaa ja pihatto. Asiakkaiden käytössä on kaksi lämmintä satulahuonetta, sosiaalitila, pesupaikka ja loimille löytyy kuivatushuone. Rehuille on oma tilansa. Hevosille on paikka kengitystä ja muuta hoitamista varten.

Pihatossa on tilaa noin 0,2 Ha, josta sisätilaa on n. 55 m2. Hevosilla on aina heinää ja vettä saatavilla. Sisätiloissa kuivikkeena on laadukas olki.

Tarhoja löytyy jokaiselle hevoselle omansa, mutta sopivan tarhakaverin löytyessä on mahdollista tarhata pareittain tai pienessä laumassa. Suurin osa tarhojen pohjista on laadukasta Kentura-purupohjaa. Tämä pohja ehkäisee hiekansyömistä.

Kenttä on hiekkapohjainen 35 x 80 m. Maneeseja on kaksi, joista toinen on 25 x 50 m ja toinen on pienempi lähinnä juoksuttamista/irtojuoksuttamista varten. Pienempi maneesi toimii hyvin myös pyöröaitauksena.

Laitumia ja maastoja löytyy tallin ympäristöstä.